Javascript must be enabled for the correct page display

Items where Subject is "Voedingsgewoonten"

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: subjects | Creators | Item Type
Jump to: 900 | 906 | Aardappelen | Aardappelplanten | Aardappels | Agrariers | Agrarische producten | Agrarische sector | Agribusiness | Agro-industrie | Akkerbouw | Akkerbouwprodukten | Algemene geschiedenis | Arbeid | Archeologie | BRD | Belgie | Beloning | Bevolkingsontwikkeling | Bier | Biografieen | Bodemeigenschappen | Bodemgesteldheid | Bodemvruchtbaarheid | Boeren | Boerenstand | Brood | Brood- en meelindustrie | Broodindustrie | Consumenten | Consumptie | Contemporaine Tijd | Cultuur | DDR | Dagelijks leven | Demografische ontwikkeling | Deutschland | Duitsland | EEG | EG | EU | Economische aspecten | Economische aspecten algemeen | Economische ontwikkeling | Engeland | England | Europa | Europese Economische Gemeenschap | Europese Gemeenschap | Europese Unie | Exposities | France | Frankrijk | Fruit | Fruitteelt | Geschiedenis | Gewassen | Granen | Groningen | Groot-Brittannie | Handel | Historische antropologie | Hongersnoden | Huiselijk leven | Huiselijk- en maatschappelijk leven | Industrialisatie | Knolgewassen | Knollen | Landarbeiders | Landbouw | Landbouweconomie | Landbouwers | Landbouwgebieden | Landbouwindustrie | Landbouwproducten | Levensbeschrijvingen | Levensstandaard | Lorraine | Lotharingen | Maatschappelijk leven | Maatschappijgeschiedenis | Methoden en technieken | Middeleeuwen | Milieu | Nederland | Nedersaksen | Niedersachsen | Nieuwe Tijd | Nieuwste Tijd | Noord-Holland | Oudheid | Overijssel | Overzichtsartikel | Plattelandsbevolking | Prijzen | Productie | Produktie | Rapen | Regionale ontwikkeling | Sociale aspecten algemeen | Sociale geschiedenis | Sociale groepen | Sociale omstandigheden | Solanum tuberosum | Tarwe | Tentoonstellingen | Transport | Tuinbouw | USA | Urbanisatie | VS | Vee | Veefokkerij | Veeteelt | Veevoeding | Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannie en Noord-Ierland | Verenigde Staten | Verhouding stad-platteland | Vervoer | Verwerkende bedrijven | Vlaanderen | Vlees | Voeding | Voedingsgewoonten | Voedselproductie | Voedselvoorziening | Wijn | Zeeland | Ziekten
Number of items: 394.

900

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

906

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Aardappelen

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Aardappelplanten

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Aardappels

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Agrariers

Bové, José and Dufour, François and Luneau, Gilles van and Kersbergen, Ans De wereld is niet te koop : boeren tegen junkfood. De kritische reeks . Rotterdam : Lemniscaat. ISBN 9056374192 , 2002

Agrarische producten

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Agrarische sector

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Agribusiness

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Agro-industrie

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Akkerbouw

Meerten, L.A. van De mais of turksche tarwe, als voedsel voor den mensch, in Nederland. , 1854.

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Akkerbouwprodukten

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Algemene geschiedenis

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Geissler, Catherine and Oddy, Derek J. Food, diet and economic change : past and present. Leicester [etc.] : Leicester University Press. ISBN 0718514505 , 1993

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Währen, Max and Eiselen, Hermann Gesammelte Aufsätze und Studien zur Brot- und Gebäckkunde und -geschichte : 1940 - 1999. Ulm : Dt. Brotmuseum. , 2000

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Arbeid

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Archeologie

Lauwerier, Roel C.G.M. and Laarman, Frits J. Slachtafval en haute cuisine : bot uit een beerput van het kasteel van Valkenisse (begin 15de eeuw). , 1996.

BRD

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Medick, Hans The so-called "Laichingen hunger chronicle". , 1995.

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Belgie

Scholliers, Peter Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in Belgie. Berchem : EPO. ISBN 9051140320 , 1993

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Beloning

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Bevolkingsontwikkeling

Groeiende bevolking wil meer vlees en zuivel. , 2010.

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Bier

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Biografieen

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Bodemeigenschappen

Baan, J. de Bodemproductie en volksvoeding van sociaal standpunt. Levensvragen . Baarn : Hollandia-drukkerij. , 1919

Bodemgesteldheid

Baan, J. de Bodemproductie en volksvoeding van sociaal standpunt. Levensvragen . Baarn : Hollandia-drukkerij. , 1919

Bodemvruchtbaarheid

Baan, J. de Bodemproductie en volksvoeding van sociaal standpunt. Levensvragen . Baarn : Hollandia-drukkerij. , 1919

Boeren

Bové, José and Dufour, François and Luneau, Gilles van and Kersbergen, Ans De wereld is niet te koop : boeren tegen junkfood. De kritische reeks . Rotterdam : Lemniscaat. ISBN 9056374192 , 2002

Boerenstand

Bové, José and Dufour, François and Luneau, Gilles van and Kersbergen, Ans De wereld is niet te koop : boeren tegen junkfood. De kritische reeks . Rotterdam : Lemniscaat. ISBN 9056374192 , 2002

Brood

Jacob, H.E. and Vrijamn, J. Zes duizend jaren brood ; de geschiedenis van ons dagelijks brood van de Egyptenaren tot in de twintigste eeuw / Ned. bewerking van J. Vrijman. Utrecht : De Haan. , 1955

Währen, Max and Eiselen, Hermann Gesammelte Aufsätze und Studien zur Brot- und Gebäckkunde und -geschichte : 1940 - 1999. Ulm : Dt. Brotmuseum. , 2000

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Brood- en meelindustrie

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Broodindustrie

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Consumenten

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Consumptie

Belasco, Warren and Horowitz, Roger Food chains : from farmyard to shopping cart. Hagley perspectives on business and culture . Philadelphia : University of Pennsylvania Press. ISBN 9780812241280 , 2009

Gaasbeek, Ton van Consumentenzorgen : achterliggende factoren en telbare feiten. , 2000.

Medick, Hans The so-called "Laichingen hunger chronicle". , 1995.

Orth, Ulrich R. and Firbasová, Zuzana The role of consumer ethnocentrism in food product evaluation. , 2003.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Verbeke, Wim Consumentenzorgen en methoden om deze te meten. , 2000.

Contemporaine Tijd

Buss, David H. The British diet since the end of the food rationing. , 1993.

Montijn, Ileen Aan tafel! : vijftig jaar eten in Nederland. Utrecht [etc.] : Kosmos. ISBN 9021517337 , 1991

Nelson, Michael Social-class trends in British diet, 1860-1980. , 1993.

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Scholliers, Peter Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in Belgie. Berchem : EPO. ISBN 9051140320 , 1993

Cultuur

Baart, Jan van and Kistemaker, Renée and Lakerveld, Carry Brood, aardappels en patat : eeuwen eten in Amsterdam. Amsterdam : Amsterdams Historisch Museum. ISBN 9023162307 , 1983

Fieldhouse, Paul Food & nutrition : customs & culture. London [etc.] : Croom Helm. ISBN 0709910428 , 1986

Harris, Marvin Good to eat : riddles of food and culture. New York : Simon and Schuster. ISBN 0671503669 , 1985

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Montanari, Massimo and Liemt, Karin van Honger en overvloed. Europese contouren . Amsterdam : Agon. ISBN 9051571887 , 1994

Montijn, Ileen Aan tafel! : vijftig jaar eten in Nederland. Utrecht [etc.] : Kosmos. ISBN 9021517337 , 1991

Moulin, Leo and Fiddelaar, R. Europa aan tafel : een cultuurgeschiedenis van eten en drinken. Antwerpen : Mercatorfonds. ISBN 9061531934 , 1988

Otterloo, Anna Hermine van Eten en eetlust in Nederland (1840-1990) : een historisch-sociologische studie. Amsterdam : Bakker. ISBN 9035109740 , 1990

DDR

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Medick, Hans The so-called "Laichingen hunger chronicle". , 1995.

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Dagelijks leven

Baart, Jan van and Kistemaker, Renée and Lakerveld, Carry Brood, aardappels en patat : eeuwen eten in Amsterdam. Amsterdam : Amsterdams Historisch Museum. ISBN 9023162307 , 1983

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Demografische ontwikkeling

Groeiende bevolking wil meer vlees en zuivel. , 2010.

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Deutschland

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Medick, Hans The so-called "Laichingen hunger chronicle". , 1995.

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Duitsland

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Medick, Hans The so-called "Laichingen hunger chronicle". , 1995.

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

EEG

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

EG

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

EU

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

Economische aspecten

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Economische aspecten algemeen

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Economische ontwikkeling

Grigg, D. The nutritional transition in Western Europe. , 1995.

Engeland

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

England

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Europa

Atkins, Peter J. and Lummel, Peter Food and the city in Europe since 1800. Aldershot [etc.] : Ashgate. ISBN 9780754649892 , 2007

Grigg, D. The nutritional transition in Western Europe. , 1995.

Montanari, Massimo Der Hunger und der Überfluß : Kulturgeschichte der Ernährung in Europa. Europa bauen . München : Beck. ISBN 3406377025 , 1993

Europese Economische Gemeenschap

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

Europese Gemeenschap

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

Europese Unie

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

Exposities

De Nave, F. and Depauw, C. Europa aan tafel : een verkenning van onze eet- en tafelcultuur. Ortelius series . Deurne [etc.] : MIM. ISBN 9034106810 , 1993

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

France

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Frankrijk

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Fruit

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Fruitteelt

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Geschiedenis

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Geissler, Catherine and Oddy, Derek J. Food, diet and economic change : past and present. Leicester [etc.] : Leicester University Press. ISBN 0718514505 , 1993

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Währen, Max and Eiselen, Hermann Gesammelte Aufsätze und Studien zur Brot- und Gebäckkunde und -geschichte : 1940 - 1999. Ulm : Dt. Brotmuseum. , 2000

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Gewassen

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

Meerten, L.A. van De mais of turksche tarwe, als voedsel voor den mensch, in Nederland. , 1854.

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Währen, Max and Schneider, Christoph Die puls : römischer Getreidebrei. Augster Museumshefte . Augst : Römermuseum. , 1995

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Granen

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

Währen, Max and Schneider, Christoph Die puls : römischer Getreidebrei. Augster Museumshefte . Augst : Römermuseum. , 1995

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Groningen

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Groot-Brittannie

Buss, David H. The British diet since the end of the food rationing. , 1993.

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

Geissler, Catherine and Oddy, Derek J. Food, diet and economic change : past and present. Leicester [etc.] : Leicester University Press. ISBN 0718514505 , 1993

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Moore, W.J. Dental caries in Britain from Roman times to the nineteenth century. , 1993.

Nelson, Michael Social-class trends in British diet, 1860-1980. , 1993.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Handel

De Nave, F. and Depauw, C. Europa aan tafel : een verkenning van onze eet- en tafelcultuur. Ortelius series . Deurne [etc.] : MIM. ISBN 9034106810 , 1993

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Historische antropologie

Strouken, Ineke De gestampte pot : eetcultuur in Nederland. Volkscultuur . Utrecht : Nederlands Centrum voor Volkscultuur. ISBN 9071840190 , 1992

Hongersnoden

Montanari, Massimo and Liemt, Karin van Honger en overvloed. Europese contouren . Amsterdam : Agon. ISBN 9051571887 , 1994

Huiselijk leven

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Huiselijk- en maatschappelijk leven

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Industrialisatie

Bakker, M.S.C. Voeding in Nederland. , 1994.

Knolgewassen

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Knollen

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Landarbeiders

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Landbouw

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Landbouweconomie

Carolan, Michael S. Embodied food politics. Ashgate, Farnham, Surrey, England.

Carolan, Michael S. Embodied food politics. Ashgate, Farnham, Surrey, England.

Landbouwers

Bové, José and Dufour, François and Luneau, Gilles van and Kersbergen, Ans De wereld is niet te koop : boeren tegen junkfood. De kritische reeks . Rotterdam : Lemniscaat. ISBN 9056374192 , 2002

Landbouwgebieden

Jobse-van Putten, J. De zelfvoorziening in ruimtelijk perspectief : een cultuurhistorische vergelijking van regionale indelingen van Nederland. , 1990.

Landbouwindustrie

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Landbouwproducten

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Levensbeschrijvingen

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Levensstandaard

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Lorraine

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Lotharingen

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Maatschappelijk leven

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Maatschappijgeschiedenis

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Methoden en technieken

Gaasbeek, Ton van Consumentenzorgen : achterliggende factoren en telbare feiten. , 2000.

Verbeke, Wim Consumentenzorgen en methoden om deze te meten. , 2000.

Middeleeuwen

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Milieu

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Nederland

Baart, Jan van and Kistemaker, Renée and Lakerveld, Carry Brood, aardappels en patat : eeuwen eten in Amsterdam. Amsterdam : Amsterdams Historisch Museum. ISBN 9023162307 , 1983

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Jobse-van Putten, J. De zelfvoorziening in ruimtelijk perspectief : een cultuurhistorische vergelijking van regionale indelingen van Nederland. , 1990.

Jobse-van Putten, Jozien Eenvoudig maar voedzaam : cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland. Memoria . Nijmegen : SUN. ISBN 9061684277 , 1995

Lauwerier, Roel C.G.M. and Laarman, Frits J. Slachtafval en haute cuisine : bot uit een beerput van het kasteel van Valkenisse (begin 15de eeuw). , 1996.

Montijn, Ileen Aan tafel! : vijftig jaar eten in Nederland. Utrecht [etc.] : Kosmos. ISBN 9021517337 , 1991

Otterloo, Anna Hermine van Eten en eetlust in Nederland (1840-1990) : een historisch-sociologische studie. Amsterdam : Bakker. ISBN 9035109740 , 1990

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Strouken, Ineke De gestampte pot : eetcultuur in Nederland. Volkscultuur . Utrecht : Nederlands Centrum voor Volkscultuur. ISBN 9071840190 , 1992

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Nedersaksen

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Niedersachsen

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Nieuwe Tijd

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Schaffner, Martin Brot, Brei und was dazugehört : über sozialen Sinn und physiologischen Wert der Nahrung. Zürich : Chronos. ISBN 3905278936 , 1992

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Nieuwste Tijd

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

Jobse-van Putten, J. De zelfvoorziening in ruimtelijk perspectief : een cultuurhistorische vergelijking van regionale indelingen van Nederland. , 1990.

Nelson, Michael Social-class trends in British diet, 1860-1980. , 1993.

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Schaffner, Martin Brot, Brei und was dazugehört : über sozialen Sinn und physiologischen Wert der Nahrung. Zürich : Chronos. ISBN 3905278936 , 1992

Scholliers, Peter Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in Belgie. Berchem : EPO. ISBN 9051140320 , 1993

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Noord-Holland

Baart, Jan van and Kistemaker, Renée and Lakerveld, Carry Brood, aardappels en patat : eeuwen eten in Amsterdam. Amsterdam : Amsterdams Historisch Museum. ISBN 9023162307 , 1983

Oudheid

Währen, Max and Schneider, Christoph Die puls : römischer Getreidebrei. Augster Museumshefte . Augst : Römermuseum. , 1995

Overijssel

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Overzichtsartikel

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Plattelandsbevolking

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Prijzen

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Productie

Baan, J. de Bodemproductie en volksvoeding van sociaal standpunt. Levensvragen . Baarn : Hollandia-drukkerij. , 1919

Bakker, M.S.C. Voeding in Nederland. , 1994.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Produktie

Baan, J. de Bodemproductie en volksvoeding van sociaal standpunt. Levensvragen . Baarn : Hollandia-drukkerij. , 1919

Bakker, M.S.C. Voeding in Nederland. , 1994.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Rapen

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Regionale ontwikkeling

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Sociale aspecten algemeen

Montanari, Massimo and Liemt, Karin van Honger en overvloed. Europese contouren . Amsterdam : Agon. ISBN 9051571887 , 1994

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Sociale geschiedenis

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Sociale groepen

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Fieldhouse, Paul Food & nutrition : customs & culture. London [etc.] : Croom Helm. ISBN 0709910428 , 1986

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Nelson, Michael Social-class trends in British diet, 1860-1980. , 1993.

Orth, Ulrich R. and Firbasová, Zuzana The role of consumer ethnocentrism in food product evaluation. , 2003.

Scholliers, Peter Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in Belgie. Berchem : EPO. ISBN 9051140320 , 1993

Sociale omstandigheden

Montanari, Massimo and Liemt, Karin van Honger en overvloed. Europese contouren . Amsterdam : Agon. ISBN 9051571887 , 1994

Solanum tuberosum

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Tarwe

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

Tentoonstellingen

De Nave, F. and Depauw, C. Europa aan tafel : een verkenning van onze eet- en tafelcultuur. Ortelius series . Deurne [etc.] : MIM. ISBN 9034106810 , 1993

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Transport

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Tuinbouw

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

USA

Elias, Megan J. Food in the United States, 1890-1945. Food in American history . Santa Barbara, CA [etc.] : Greenwood Press. ISBN 9780313354106 , 2009

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Urbanisatie

Atkins, Peter J. and Lummel, Peter Food and the city in Europe since 1800. Aldershot [etc.] : Ashgate. ISBN 9780754649892 , 2007

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

VS

Elias, Megan J. Food in the United States, 1890-1945. Food in American history . Santa Barbara, CA [etc.] : Greenwood Press. ISBN 9780313354106 , 2009

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Vee

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Veefokkerij

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Veeteelt

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Veevoeding

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannie en Noord-Ierland

Buss, David H. The British diet since the end of the food rationing. , 1993.

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

Geissler, Catherine and Oddy, Derek J. Food, diet and economic change : past and present. Leicester [etc.] : Leicester University Press. ISBN 0718514505 , 1993

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Moore, W.J. Dental caries in Britain from Roman times to the nineteenth century. , 1993.

Nelson, Michael Social-class trends in British diet, 1860-1980. , 1993.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Verenigde Staten

Elias, Megan J. Food in the United States, 1890-1945. Food in American history . Santa Barbara, CA [etc.] : Greenwood Press. ISBN 9780313354106 , 2009

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Verhouding stad-platteland

Bakker, M.S.C. Voeding in Nederland. , 1994.

Vervoer

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Verwerkende bedrijven

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Vlaanderen

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Vlees

Lauwerier, Roel C.G.M. and Laarman, Frits J. Slachtafval en haute cuisine : bot uit een beerput van het kasteel van Valkenisse (begin 15de eeuw). , 1996.

Voeding

Baart, Jan van and Kistemaker, Renée and Lakerveld, Carry Brood, aardappels en patat : eeuwen eten in Amsterdam. Amsterdam : Amsterdams Historisch Museum. ISBN 9023162307 , 1983

Bakker, M.S.C. Voeding in Nederland. , 1994.

Belasco, Warren and Horowitz, Roger Food chains : from farmyard to shopping cart. Hagley perspectives on business and culture . Philadelphia : University of Pennsylvania Press. ISBN 9780812241280 , 2009

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Buss, David H. The British diet since the end of the food rationing. , 1993.

De Nave, F. and Depauw, C. Europa aan tafel : een verkenning van onze eet- en tafelcultuur. Ortelius series . Deurne [etc.] : MIM. ISBN 9034106810 , 1993

Fieldhouse, Paul Food & nutrition : customs & culture. London [etc.] : Croom Helm. ISBN 0709910428 , 1986

Geissler, Catherine and Oddy, Derek J. Food, diet and economic change : past and present. Leicester [etc.] : Leicester University Press. ISBN 0718514505 , 1993

Harris, Marvin Good to eat : riddles of food and culture. New York : Simon and Schuster. ISBN 0671503669 , 1985

Jacob, H.E. and Vrijamn, J. Zes duizend jaren brood ; de geschiedenis van ons dagelijks brood van de Egyptenaren tot in de twintigste eeuw / Ned. bewerking van J. Vrijman. Utrecht : De Haan. , 1955

Knauss, Jürgen Nahrung und Genuß : Kultur und Geschichte von Nahrungs- und Genußmitteln. Blankenhainer Blätter . Blankenhain : Agrar- und Freilichtmuseum Schloß Blankenhain. , 1999

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Montanari, Massimo and Liemt, Karin van Honger en overvloed. Europese contouren . Amsterdam : Agon. ISBN 9051571887 , 1994

Moulin, Leo and Fiddelaar, R. Europa aan tafel : een cultuurgeschiedenis van eten en drinken. Antwerpen : Mercatorfonds. ISBN 9061531934 , 1988

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Otterloo, Anna Hermine van Eten en eetlust in Nederland (1840-1990) : een historisch-sociologische studie. Amsterdam : Bakker. ISBN 9035109740 , 1990

Schaffner, Martin Brot, Brei und was dazugehört : über sozialen Sinn und physiologischen Wert der Nahrung. Zürich : Chronos. ISBN 3905278936 , 1992

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Währen, Max and Eiselen, Hermann Gesammelte Aufsätze und Studien zur Brot- und Gebäckkunde und -geschichte : 1940 - 1999. Ulm : Dt. Brotmuseum. , 2000

Voedingsgewoonten

Groeiende bevolking wil meer vlees en zuivel. , 2010.

Over de aardappelen en derzelver veelsoortig gebruik : eene handleiding voor alle standen. Amsterdam : Beijerinck. , 1843

Atkins, Peter J. and Lummel, Peter Food and the city in Europe since 1800. Aldershot [etc.] : Ashgate. ISBN 9780754649892 , 2007

Baan, J. de Bodemproductie en volksvoeding van sociaal standpunt. Levensvragen . Baarn : Hollandia-drukkerij. , 1919

Baart, Jan van and Kistemaker, Renée and Lakerveld, Carry Brood, aardappels en patat : eeuwen eten in Amsterdam. Amsterdam : Amsterdams Historisch Museum. ISBN 9023162307 , 1983

Bakker, M.S.C. Voeding in Nederland. , 1994.

Belasco, Warren and Horowitz, Roger Food chains : from farmyard to shopping cart. Hagley perspectives on business and culture . Philadelphia : University of Pennsylvania Press. ISBN 9780812241280 , 2009

Berendsen, Marja Worden aardappeleters pasta-eters? : opkomst en acceptatie van macaroni, spaghetti en andere pasta in Nederlandse voedingspatroon in de loop van de twintigste eeuw. Rotterdam : Erasmus Universiteit. , 1997

Bitsch, Irmgard and Ehlert, Trude and Schulz, Rudolf Essen und Trinken in Mittelalter und Neuzeit : Vorträge eines interdisziplinären Symposions vom 10.-13. Juni 1987 an der Justus-Liebig-Universität Gießen. Sigmaringen : Thorbecke. ISBN 379954108X , 1987

Boiten, Lies and Nip, Renée Eten om te leven, leven om te eten : Groningers aan tafel sinds de middeleeuwen. Groningen : Culinaire Vakschool : Groninger Museum. ISBN 9071691055 , 1986

Bové, José and Dufour, François and Luneau, Gilles van and Kersbergen, Ans De wereld is niet te koop : boeren tegen junkfood. De kritische reeks . Rotterdam : Lemniscaat. ISBN 9056374192 , 2002

Buss, David H. The British diet since the end of the food rationing. , 1993.

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Carolan, Michael S. Embodied food politics. Ashgate, Farnham, Surrey, England.

Carolan, Michael S. Embodied food politics. Ashgate, Farnham, Surrey, England.

Collins, E.J.T. Dietary change and cereal production in Britain in the nineteenth century. , 1975.

De Nave, F. and Depauw, C. Europa aan tafel : een verkenning van onze eet- en tafelcultuur. Ortelius series . Deurne [etc.] : MIM. ISBN 9034106810 , 1993

Elferink, Emiel Vincent Meat, milk and eggs : analysis of animal food environment relations. [S.l. : s.n.]. ISBN 9789090244020 , 2009

Elias, Megan J. Food in the United States, 1890-1945. Food in American history . Santa Barbara, CA [etc.] : Greenwood Press. ISBN 9780313354106 , 2009

Fenton, Alexander and Kisbán, Eszter Food in change : eating habits from the Middle Ages to the present day. [Edinburgh] : Donald. ISBN 0859761452 , 1986

Fieldhouse, Paul Food & nutrition : customs & culture. London [etc.] : Croom Helm. ISBN 0709910428 , 1986

Foer, Jonathan Safran Eating animals. London [etc.] : Penguin. ISBN 9780141031934 , 2010

Gaasbeek, Ton van Consumentenzorgen : achterliggende factoren en telbare feiten. , 2000.

Geissler, Catherine and Oddy, Derek J. Food, diet and economic change : past and present. Leicester [etc.] : Leicester University Press. ISBN 0718514505 , 1993

Gracia, A. and Albisu, L.M. Food consumption in the European Union : main determinants and country differences. , 2001.

Grigg, D. The nutritional transition in Western Europe. , 1995.

Harris, Marvin Good to eat : riddles of food and culture. New York : Simon and Schuster. ISBN 0671503669 , 1985

Jacob, H.E. and Vrijamn, J. Zes duizend jaren brood ; de geschiedenis van ons dagelijks brood van de Egyptenaren tot in de twintigste eeuw / Ned. bewerking van J. Vrijman. Utrecht : De Haan. , 1955

Jobse-van Putten, J. De zelfvoorziening in ruimtelijk perspectief : een cultuurhistorische vergelijking van regionale indelingen van Nederland. , 1990.

Jobse-van Putten, Jozien Eenvoudig maar voedzaam : cultuurgeschiedenis van de dagelijkse maaltijd in Nederland. Memoria . Nijmegen : SUN. ISBN 9061684277 , 1995

Kaiser, Hermann Der grosse Durst : von Biernot und Branntweinfeinden - rotem Bordeaux und schwarzem Kaffee. Cloppenburg : Museumsdorf Cloppenburg, Niedersachsisches Freilichtmuseum. ISBN 3923675550 , 1995

Knauss, Jürgen Nahrung und Genuß : Kultur und Geschichte von Nahrungs- und Genußmitteln. Blankenhainer Blätter . Blankenhain : Agrar- und Freilichtmuseum Schloß Blankenhain. , 1999

Larson, Ronald B. New market groupings based on food consumption patterns. , 2004.

Lauwerier, Roel C.G.M. and Laarman, Frits J. Slachtafval en haute cuisine : bot uit een beerput van het kasteel van Valkenisse (begin 15de eeuw). , 1996.

Medick, Hans The so-called "Laichingen hunger chronicle". , 1995.

Meerten, L.A. van De mais of turksche tarwe, als voedsel voor den mensch, in Nederland. , 1854.

Mennell, Stephen All manners of food : eating and taste in England and France from the Middle Ages to the present. Oxford [etc.] : Blackwell. ISBN 0631132449 , 1985

Montanari, Massimo Der Hunger und der Überfluß : Kulturgeschichte der Ernährung in Europa. Europa bauen . München : Beck. ISBN 3406377025 , 1993

Montanari, Massimo and Liemt, Karin van Honger en overvloed. Europese contouren . Amsterdam : Agon. ISBN 9051571887 , 1994

Montijn, Ileen Aan tafel! : vijftig jaar eten in Nederland. Utrecht [etc.] : Kosmos. ISBN 9021517337 , 1991

Moore, W.J. Dental caries in Britain from Roman times to the nineteenth century. , 1993.

Moulin, Leo and Fiddelaar, R. Europa aan tafel : een cultuurgeschiedenis van eten en drinken. Antwerpen : Mercatorfonds. ISBN 9061531934 , 1988

Méchin, Colette Bêtes à manger : usages alimentaires des français. Nancy : Presses Univ. de Nancy. ISBN 2864805669 , 1992

Nelson, Michael Social-class trends in British diet, 1860-1980. , 1993.

Orth, Ulrich R. and Firbasová, Zuzana The role of consumer ethnocentrism in food product evaluation. , 2003.

Otterloo, Anna Hermine van Eten en eetlust in Nederland (1840-1990) : een historisch-sociologische studie. Amsterdam : Bakker. ISBN 9035109740 , 1990

Quellier, Florent Growing peaches in Corbeil and Montreuil-aux-Pêches: how horticultural production adapted to Parisian demand, 1500-1800. , 2009.

Reay, Barry Rural Englands : labouring lives in the nineteenth century. Basingstoke [etc.] : Palgrave Macmillan. ISBN 0333669185 , 2004

Reinders, Pim and Wijsenbeek, Thera and Braat, Steven Koffie in Nederland : vier eeuwen cultuurgeschiedenis. Zutphen : Walburg Pers. ISBN 9060118774 , 1994

Roessingh, H.K. Het begin van de aardappelteelt en de aardappelconsumptie in Gelderland. , 1976.

Schaffner, Martin Brot, Brei und was dazugehört : über sozialen Sinn und physiologischen Wert der Nahrung. Zürich : Chronos. ISBN 3905278936 , 1992

Scholliers, Peter Arm en rijk aan tafel : tweehonderd jaar eetcultuur in Belgie. Berchem : EPO. ISBN 9051140320 , 1993

Segers, Yves Oysters and rye bread : polarising living standards in Flanders, 1800-1860. , 2001.

Strouken, Ineke De gestampte pot : eetcultuur in Nederland. Volkscultuur . Utrecht : Nederlands Centrum voor Volkscultuur. ISBN 9071840190 , 1992

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Teuteberg, Hans-Jürgen Obst im historischen Rückspiegel : Anbau, Handel, Verzehr. , 1998.

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Vandenbroeke, Chr. De opmars van de aardappel. , 1970.

Verbeek, N.H.W. Margarine. , 1994.

Verbeke, Wim Consumentenzorgen en methoden om deze te meten. , 2000.

Voskuil, Johannes Jacobus Die Verbreitung von Kaffee und Tee in den Niederlanden. , 1988.

Vries, Thom.J. de Qui manet in Zwolla, of Over de Zwolse pot. Aangeboden door . Zwolle : Tjeenk Willink. , 1950

Witteveen, J. Aardappelrecepten in Nederland van 1600 tot 1850. , 1996.

Währen, Max and Eiselen, Hermann Gesammelte Aufsätze und Studien zur Brot- und Gebäckkunde und -geschichte : 1940 - 1999. Ulm : Dt. Brotmuseum. , 2000

Währen, Max and Schneider, Christoph Die puls : römischer Getreidebrei. Augster Museumshefte . Augst : Römermuseum. , 1995

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Voedselproductie

Groeiende bevolking wil meer vlees en zuivel. , 2010.

Atkins, Peter J. and Lummel, Peter Food and the city in Europe since 1800. Aldershot [etc.] : Ashgate. ISBN 9780754649892 , 2007

Carolan, Michael S. Embodied food politics. Ashgate, Farnham, Surrey, England.

Carolan, Michael S. Embodied food politics. Ashgate, Farnham, Surrey, England.

Elias, Megan J. Food in the United States, 1890-1945. Food in American history . Santa Barbara, CA [etc.] : Greenwood Press. ISBN 9780313354106 , 2009

Voedselvoorziening

Atkins, Peter J. and Lummel, Peter Food and the city in Europe since 1800. Aldershot [etc.] : Ashgate. ISBN 9780754649892 , 2007

Campbell, Bruce M.S. Grain output and population : a conundrum. , 2000.

Montanari, Massimo Der Hunger und der Überfluß : Kulturgeschichte der Ernährung in Europa. Europa bauen . München : Beck. ISBN 3406377025 , 1993

Teuteberg, Hans Jürgen Durchbruch zum modernen Massenkonsum : Lebensmittelmärkte und Lebensmittelqualität im Städtewachstum des Industriezeitalters. Münster : F. Coppenrath. ISBN 3885472805 , 1987

Ziehr, Wilhelm and Bührer, Emil M. and Währen, Max Bauer, Müller, Bäcker : das Brot von der Steinzeit bis heute. Herrsching : Atlantis. ISBN 3761106610 , 1984

Wijn

Unger, R.W. Beer, wine and land use in the late medieval Low Countries. , 1998.

Zeeland

Lauwerier, Roel C.G.M. and Laarman, Frits J. Slachtafval en haute cuisine : bot uit een beerput van het kasteel van Valkenisse (begin 15de eeuw). , 1996.

Ziekten

Moore, W.J. Dental caries in Britain from Roman times to the nineteenth century. , 1993.

Verbeke, Wim Consumentenzorgen en methoden om deze te meten. , 2000.

This list was generated on Sat May 4 00:28:50 2024 CEST.