Items where Subject is "Kaasbereiding"
Up a level |
Article
Wat leert de ervaring aangaande coöperatieve kaasbereiding? , 1897.
Mulder, J. Weder iets over het nut en voordeel van kaasfabrieken. , 1876.
Nuijten, J.M.M. Boerderijen in de Ronde Venen en omgeving : de invloed van water en kaas op de boerderijvorm. , 1997.
Verstoep, C. Een vrouwenambacht van moeder op dochter doorgegegeven : boerenkaasbereiding in Midden-Nederland, circa 1895-1940. , 1989.
Verstoep, C. Kaasmakende boerinnen: geemancipeerde slavinnen? De positie van de kaasmakende boerinnen in Midden Nederland, ca. 1895-ca. 1940. , 1986.
Book
Onze Nederlandsche Kaas. Verslagen en mededeelingen van de Directie van den Landbouw . 's-Gravenhage : J.& H. van Langenhuysen. , 1906
Bikker, A. and Beumer, J. Perspectieven van vervanging van gezinsarbeid door vreemde arbeidskrachten op zelfkazende bedrijven. Lanbouw-Economisch Instituut. 3. Afdeling Bedrijfseconomisch Onderzoek Landbouw . Den Haag : Landbouw-Economisch Instituut. , 1970
Boekel, P.Cz. Mijn levensgeschiedenis in verband met de kaasmakerij : de "Boekelmethode" zooals ik die heb meegemaakt, de ontwikkeling der kennis van het kaasmaken van 1860-1910. Delfzijl : Rapida. , 1910
Bruinsma, Vitus Leerboek der boter-en kaasbereiding naar de nieuwste ontdekkingen op het gebied der zuivelbereiding. Groningen : Noordhoff & Smit. , 1881
Eriks, K. Fabrieken voor de bereiding van Edammer kaas. [Schagen] : Ver. tot ontwikkeling van den landbouw in Hollands Noorderkwartier. , 19XX
Hylkema, H.B. Handleiding voor de bereiding van Goudsche kaas uit onafgeroomde melk, ten behoeve van de landbouwers-kaasbereiders. Leeuwarden : R. van der Velde. , 1923
Keestra, F. and Vos, H. and Slot, N. Vergelijkende proeven over het optreden van het kaasgebrek "Witte rand". Leeuwarden : Bond van Coop. Zuivelfabrieken in Friesland. , 1930
Keestra, W. De kaasbereiding in Friesland en maatregelen tot beveiling van de goeden der Echte Goudsche en Edammer kazen : lezing [etc.]. Doetinchem : Misset. , 1903
Ott de Vries, J.J. Ueber Edamer Käsereiungsprocess. [S.l. : s.n.]. , 1910
Scheij, L.T.C. Herdenking van het 25-jarig bestaan van de Vakschool voor Kaasmakers te Hoorn. Hoorn : Vakschool voor Kaasmakers. , 1935
Schey, L.T.C. Hoe verhoogt de kaasmaker de kans geregeld een best product te bereiden? Hoorn : [s.n.]. , 1916
Schey, L.T.C. Over het gebruik van reincultuur of zuursel bij de kazerij op de boerderij en in de kaasfabriek. Hoorn : Houdijk. , 1920
Zwagerman, C. Boter- en kaasbereiding op de boerderij. Ter Neuzen : [s.n.]. , 1924
Other
Burg, B. van der and Hepkema, S. Zuivelbereiding / Algemeene Nederlandsche Zuivelbond. Algemeene Nederl. zuivelbond, ['s-Gravenhage].
Burg, B. van der and Hepkema, S. and Hartmans, S. Zuivelbereiding / Algemeene Nederlandsche Zuivelbond. Algemeene Nederlandsche Zuivelbond, 's-Gravenhage.
Siemes, Hans Een greep uit het landbouwverleden : 1900-1950 / Hans Siemes. Elsevier bedrijfsinformatie, Doetinchem.